Välj ditt land eller region.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Den globala halvledarförsäljningen i maj nådde 35 miljarder dollar, en ökning med nästan 6%

Enligt Digitimes omfattande utländska nyhetsrapport förutspår World Semiconductor Trade Statistics Association (WSTS) att trots den dåliga prestanda för industri- och fordons-IC: er ökade den globala halvledarförsäljningen med nästan 6% i maj till 35 miljarder amerikanska dollar. Bland dem kommer den globala halvledaromsättningen att växa med endast 3% år 2020 och sedan växa med 6% år 2021.

Rapporter visar att globalt ökade tillväxttakten i maj med cirka 1,5% jämfört med april. Den månatliga ökningen i Americas-regionen är nära 2% och den årliga ökningen är 25%. den månatliga ökningen i Kina är 5,8%; och minskningen i Europa är 6%. Beräknat baserat på en total försäljning på 412 miljarder USD 2019, förutspår WSTS en årlig ökning med 3% för att uppgå till cirka 426 miljarder USD. För Amerika betyder detta en ökning med 12,8%.

I rapporten påpekades emellertid också att ovanstående data inte visade skillnaderna mellan analogi, kraftchip och minne. Till exempel tillkännagav Micron (Micron) nyligen en stark kvartalsrapport, främst på grund av den starka prestanda för sina lagringschips, SSD-försäljningen uppdaterade Micron-rekord. Men samtidigt har försäljningen av dess minne och kraftchips för fordons- och industriapplikationer minskat.

I rapporten citerades också VSLI: s uppfattning att analoga och analoga krafter kommer att fortsätta att undertryckas på grund av effekterna av industriell och fordonsefterfrågan. Dessutom sade Omdia i början av juni att till 2020 kommer försäljningen av bilkraftverk för bilkraft att minska med 16% till cirka 9 miljarder US-dollar.