Välj ditt land eller region.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Tidigare anställd i Seoul Semiconductor dömdes till 8 månaders fängelse för läckande LED-teknikhemligheter


Enligt Korea Times dömdes en före detta anställd i Seoul Semiconductor till 8 månaders fängelse och stängdes i två år. Tidigare dömdes han för att avslöja affärshemligheter om företagets LED-teknik.

Seoul Semiconductor sade på torsdagen att den anställde fick affärshemligheter när han bedrev forskning och sålde dem till företagets kunder i strid med lagen om förebyggande av läckage och skydd av industriell teknik.

"Sedan 2010 har denna anställd varit forskare i processen och ny teknikgrupp i fyra år. Efter att ha lämnat företaget sålde han medvetet tekniken till företagets kunder", säger en chef vid Seoul Semiconductor. Handelshemligheten är en teknik för att förbättra färgkoordinationen av LED-produkter, som regeringen har utsett till den nationella kärntekniken. "

Seoul Semiconductor sa att det för närvarande är svårt att bedöma de ekonomiska förlusterna som orsakats. Forskningen och utvecklingen av den läckta tekniken tog upp till 32 månader och investerade 37,7 miljarder vann.

Seoul Semiconductor är den största LED-tillverkaren i Sydkorea med 14 000 patent. Under de senaste två åren har det deltagit i 32 patentärenden i sju länder inklusive USA, Kina, Japan och Europa. I november 2019 vann företaget en patentansökan mot den japanska linsframställaren Enplas LED TV-bakgrundsbelysningsteknologi.