Välj ditt land eller region.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

DDR5 kommer att bli mainstream nästa år, och många leverantörer av leverantörskedjor kommer att dra nytta av uppföljningen

Den 28 juli, efter att den gemensamma tekniska kommittén för elektronisk utrustning (JEDEC) Solid State Technology Association meddelade information om den nya minnespecifikationen DDR5 i mitten av juli, enligt koreanska medier, kommer DDR5 att massproduceras i slutet av detta år och kommer att bli den viktigaste marknadskraften år för år. Analytiker sa att förutom Samsung och Hynix direkt gynnades det finns sju tillverkare av leveranskedjor som också kan dra nytta av detta.

JEDEC Solid State Technology Association meddelade DDR5 SDRAM-standarden denna månad. Bland dem har DDR5 dubbelt så stor bandbredd som DDR4, och överföringshastigheten kan nå 6,4 Gbps. Strömförbrukningen är nästan 8% mindre än DDR4.

Enligt en rapport från "Business Korea", efter att DDR5-specifikationerna har bekräftats, har Samsung, SK Hynix och relaterade förpacknings- och testanläggningar en lovande driftsmöjlighet. Analytiker förutspår att DDR5 kommer att påbörja massproduktion i slutet av 2020, och en betydande tillväxt förväntas 2021. Andelen av det globala minnet 2022 kommer att överträffa DDR4 och bli mainstream-minnespecifikationen.

Taiwan-media Juheng.com rapporterade att analytiker sa att efter lanseringen av de nya DDR5-specifikationerna kommer DRAM-tillverkarna Samsung och SK Hynix direkt att gynnas. DDR5 kommer att introduceras av fler märketillverkare på grund av dess höga prestanda och låga energiförbrukningsfördelar. Dator- och serverprodukter. Eftersom det inte kommer att ske några större uppgraderingar av DDR5-tillverkningsprocessen, med stöd av hög prestanda, kommer det att vara fördelaktigt att höja det genomsnittliga försäljningspriset.

Förutom minnetillverkare kan även tillverkare av minnesmoduler och tillverkare av testutrustning dra nytta av samtidigt. Analytiker som heter Simmtech, en koreansk modultillverkare, och testutrustningstillverkarna UniTest och Exicon, samt de taiwanesiska tillverkarna Nanya Ke och PCB-tillverkaren Xinxing, Nissho Advantest och amerikanska Teradyne, betonade analytiker att dessa sju leverantörer valdes på grund av den betydande intäktsökningen av de ovannämnda leverantörerna på grund av migreringen av specifikationer under den senaste konverteringsperioden för DDR3 till DDR4.

Enligt tidigare rapporter från Jiwei.com tillkännagav Micron också lanseringen av en omfattande empowerment-plan för att vara den första som ger branschen tekniska resurser, produkter och ekosystempartnersupport. Denna teknikförstärkningsplan ger produktdesign, utveckling och verifieringsstöd för nästa generations datorplattformar utrustade med DDR5 (hittills den mest avancerade DRAM-tekniken).

Empowerment-planen som tillkännagavs denna gång är en fortsättning på Microns tillkännagivande av DDR5 RDIMM-stickprov i januari i år. Denna empowerment-plan hjälper branschen att lossa värdet på nästa generations datakrävande applikationer. Företag som har anslutit sig till Microns DDR5-teknikförstärkningsprogram inkluderar Cadence (Chen Teng Technology), Montage (Lanqi Technology), Rambus, Renesas (Renesas Electronics) och Synopsys (Synopsys).