Välj ditt land eller region.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Brookfield förvärvar det spanska solbolaget för EU-godkännande

Europeiska kommissionen (EG) sade på onsdagen att den har godkänt en 50% andel i förvärvet av den spanska solutvecklaren och operatören X-Elio EnergySL, föreslagit av Brookfield Renewable Partners LP.

Enligt avtalet kommer den förnybara energidivisionen i Kanadas Brookfield Asset Management (TSE: BAM.A) att köpa en 20% -andel i X-Elio från Acek, holdingbolaget i den spanska entreprenörsfamiljen Ribera, och kommer också att förvärva amerikanska private equity finansiera KKR. (NYSE: KKR) äger 30% av aktierna.

Efter avslutad transaktion kommer KKR och Brookfield Renewable att driva X-Elio genom ett joint venture 50/50.

Europeiska kommissionen anser att det föreslagna förvärvet inte kommer att väcka några konkurrensproblem eftersom det kommer att resultera i ”begränsad horisontell och vertikal överlappning mellan de två företagen”. Transaktionen godkändes av US Federal Trade Commission (FTC) i september.

Den Madrid-baserade X-Elio har för närvarande en 273 MW operativ portfölj för solkraftverk och ytterligare 1 413 megawatt under uppbyggnad. Företaget har också ett större projekt för pipeline i 4.800 MW i Spanien, USA, Mexiko, Chile och Japan.