Välj ditt land eller region.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Apple vill kontrollera kostnaderna? Guo Mingyu: Ny användning av iPhone 5G PA kan vara lägre än väntat

Den senaste forskningsrapporten som släpptes av Tianfeng International analytiker Mingming Guo igår (13) påpekade att efterfrågan på 5G PA-chips för den nya iPhone under andra halvåret 2020 kan vara lägre än väntat.

Rapporten minskade mängden 5G PA-chips som användes i varje 5G iPhone. Från den tidigare uppskattningen reducerades sex avsevärt till en eller två. I sin rapport i juni 2019 förutspådde Guo Mingdi att Apple kommer att lägga till sex 5G PA-chips till 5G-iPhone som lanserades under andra halvåret 2020, inklusive två vardera av n41, n77 och n79.

Den senaste undersökningen visar dock att n41 inte längre används på grund av integration med 4G mellanhög frekvens PA och 2x2 Uplink avbryts. Därför förväntas det att varje 5G iPhone under andra hälften av 2020 kommer att använda 1 eller 2 5G PA-chips, vilket bör vara en för n77 och n79 vardera. , Eller n77 och n79 är integrerade i en.

Dessutom kommer Qorvo och Skyworks att ersätta Broadcom som iPhone 5G PA-leverantör, och Broadcom kommer endast att fokusera på utbudet av n41 mellan- och högfrekventa PA: er (Broadcom är nästan den enda leverantören av iPhone 11-serien mellan- och högfrekventa PAs). Det är värt att nämna att på grund av Broadcoms uttag från iPhone 5G PA-utbudet är den stabila iPhone 5G PA-verksamheten lägre än väntat och står inför risken för nedgång från den kinesiska marknaden för mobiltelefoner. Även om man tittar på den stabila långsiktiga trenden är företagets övergripande verksamhet Den långa och korta situationen är okänd.

Försörjningskedjan uppger att Apples justering av 5G PA beror på den överdrivna efterfrågan på iPhone 12 för att minska trycket på komponenttillförsel, och det andra är att kontrollera komponentkostnader.