Välj ditt land eller region.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Apple A13 slår Huawies nya chip, som är en fantastisk insider

TSMC: s 7-nanometer-process är superslät och lockar stora pengarkunder att ta order. Huawei's Kirin 990-chip tar tag i den senaste EU-processen med 7 nanometer. Apple A13: s film har en stor olycka, med bara den allmänna 7-nanometer-processen, med avancerad process. Ur teknisk synvinkel bör Kirin 990-prestanda vara stark mot Apple A13, jag räknade inte med att bli snubblat av A13, är EU-processen med 7 nanometer inte stark?

TechWeb rapporterade att Kirin 990, som var mycket förväntat, använde den senaste 7-nanometern EUV, men på grund av påverkan av den integrerade 5G, kunde energiförbrukningen inte vara för hög och den slutliga prestandan fortfarande förlorade för Apple A13.

Vad gäller Apple A13, varför använder du bara den allmänna 7nm-processen? Det finns två slags ordstäv på marknaden. För det första är priset på TSMC: s 7-nanometer EUV-process för högt. Apples dystra intäkter förra året tillskrivs det faktum att mobiltelefoner var för dyra att sälja. För att spara kostnader övergavs EUV-processen. En annan förklaring var att TSMC: s EU-kapacitet på 7 nm var otillräcklig. Med samarbetet med TSMC under många år är det osannolikt att Apple, den största kunden, kommer att driva ordern, så det är inte rimligt.

Enligt rapporten är det bara TSMC och Samsung som har 7-nanometer EUV-produktionslinjer. Även om Samsungs nya processor Exynos 9825 antar 7-nanometer EUV, är dess prestanda endast bunden med Qualcomm Snapdragon 855. Dessutom bröt Samsung också EU-avkastningen på 7 nanometer. Otillräckliga problem, så TSMC: s 7nm EUV: s utmärkta prestanda och avkastning domineras fortfarande av den ledande positionen. Nästa år kommer det att gå in i 5nm-processen och TSMC kommer att sätta igång ytterligare en våg av kunder för att ta tag i varorna.