Välj ditt land eller region.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Har kunder redan avbokat beställningar? UMC: Att skära ordrar under andra halvåret är oundvikligt

Juheng rapporterade att UMC, ett gjuteri av skivor, höll ett bolagsstämma idag (10). UMC uppgav att det är oundvikligt för kunder att sänka order under andra halvåret. För närvarande avbryter kunderna fler order än nya, och under tredje kvartalet utgör kunderna sin produktionskapacitet. Gapet är inte särskilt tydligt. Det påverkas av faktorer som epidemisituationen och kinesiska-amerikanska handelsfriktioner.

UMC uppskattade i april i år att skivförsändelserna under andra kvartalet kommer att öka 1-2% kvartalsvis och dra nytta av förändringen i produktmixen, i kombination med ökningen i andelen 28 nanometer, det genomsnittliga försäljningspriset (i US-dollar) ) Det förväntas öka 1-2% kvartalsvis, bruttovinstmarginalen är cirka 20% och kapacitetsutnyttjandegraden fortsätter att öka till 94-96%. Liu Qidong, ekonomichef för UMC, sade att den nuvarande utvecklingen under andra kvartalet är i linje med finansiella uppskattningar, med en kapacitetsutnyttjandegrad på cirka 95% och 8 tum är nästan full.

Liu Qidong betonade emellertid igen idag att utsikterna för andra halvåret troligtvis kommer att ses. Minskningar av kundorder är oundvikliga. För närvarande avbryter kunder beställningar men nya beställningar läggs till, men fler beställningar avbryts än nyligen tillagda.

Liu Qidong sa att drevet av efterfrågan på 5G och Internet of Things under andra kvartalet, i kombination med efterfrågan på medicinska produkter för hemmakontor och epidemi, har efterfrågan på 8-tums produktionskapacitet ökat, men när epidemin saktar, medicinska relaterade beställningar kan minska snabbt. För närvarande förändras kundernas behov varje dag. Under andra halvåret, påverkad av epidemisituationen, kinesisk-amerikanska handelsfriktion och andra faktorer, är vi mycket försiktiga och konservativa.

För den kapacitet som kunder har lämnat sa Liu Qidong att de kommer att kompenseras med order som inte kunde planeras för produktion tidigare, men det är inte särskilt tydligt att kunderna kommer att fylla kapacitetsgapet under det tredje kvartalet, och Det kan förekomma tillfällen då en eller två processer inte kan Snabbanslutning är en potentiell risk.