Välj ditt land eller region.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Förvärv av Matsushita Semiconductor, New Tang Jiao Youjun: En av synergierna i batteriet

Microcontroller (MCU) -fabriken Nuvoton höll ett extra bolagsstämma den 6: e. Som svar på 100% förvärvet av Japans Matsushita Semiconductor-relaterade verksamhet (PSCS) uttalade Nuvotons direktör och ordförande för Winbond Electronics Jiao Youjun att det i framtiden, utöver den befintliga produkttekniken, också kan hjälpa Nuvoton att utveckla batteriprodukter linjer, som tros vara en stor driftskraft.

"Solen existerar bara under dagen, och vinden blåser inte alltid, men nu behöver allt elektricitet." Jiao Youjun påpekade vikten av batterier i framtida applikationer som 5G, AI och självkörande bilar. Under det tredje kvartalet i år är Panasonics globala marknadsandel för elbilsbatterier cirka 24,6% och det är den näst största tillverkaren i världen. Jiao Youjun sa att Panasonic har ganska fullständig kunskap om batterisystem, inklusive kundinformation som teknik, leveranskedja och applikationssida. Detta är en av de fusions- och förvärvssynergier han förväntar sig.

Han avslöjade att NTT och Panasonic har varit i kontakt i ungefär ett halvt år. Båda sidor har liknande affärsfilosofi och värderingar. De har också 6-tums skiva-fabs. De har också MCU för allmän användning, molnsäkerhet och smarta hemteknologier. Därför kommer de att ha befintliga produkter i NTD i framtiden. Det kommer också att finnas multiplikatoreffekter online och applikationsmarknaden kommer att utvidgas ytterligare.

Han tillade att PSCS-ingenjörer har många års FoU-erfarenhet. Efter genomförandet av förvärvet i framtiden kommer det inte att finnas några anställningsfrågor. För närvarande funderar de bara på hur man får ingenjörerna till fullo att inse värdet. PSCS: s 6-tumsanläggning har kisel (Si) och galliumnitrid (GaN) -teknologi. Kommer det att komma in på den sammansatta halvledarmarknaden i framtiden? Jiao Youjun påpekade konservativt att denna verksamhet kommer att upprätthållas.

PSCS hade dock en rörelseförlust på 23,5 miljarder yen förra året. Jiao Youjun sa att om Panasonics nuvarande finansiella rapport används för att uppskatta marknadsutsikterna kommer den att förvrängas. Även om förvärvet verkligen kommer att påverka Nuvotons vinster, om förändringsgraden är tillräckligt snabb, kommer effekten att begränsas. Kanske kan två år återställas.

För att berika rörelsekapitalet diskuterade Nuvoton också i fråga om det extraordinära aktieägarmötet frågan om ökning av kontant kapital för att emittera ordinarie aktier för att delta i emissionen av utländska depåbevis. Antalet emitterade aktier är begränsat till 150 miljoner aktier.