Välj ditt land eller region.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

AMD: s andra generationens EPYC-serverchip släpper prestanda på ytan av de starkaste skapar mer än 80 världsrekord!

San Francisco rapporterade att AMD i dag släppte andra generationens EPYC-serverprocessor officiellt med en "våldsam estetik" i det 100 år gamla Art Palace i San Francisco. Serverchip-produkten kodad "Rom" är inte bara ett 7nm X86-serverchip. Världspremiären och AMD: s första överträffande Intel i processen har revolutionerat prestanda, arkitektur och kostnader.

& quot; Detta är världens starkaste X86-serverchip, ingen, vi har skapat mer än 80 världsrekord! Vi kommer att omforma standarderna för det moderna nummercentret och fortsätta att skriva om spelreglerna inom serverchips. & Quot; För andra generationen Long, på presskonferensen, ångrade AMD: s VD och koncernchef Su Zifeng inte hennes beröm.

Det starkaste X86-serverchipet på ytan

Året före konferensen, den andra generationen av Xiaolong & quot; Rom & quot; har redan gått två uppvärmningar, vilket visar AMD: s förväntningar och uppmärksamhet.

Först, i november förra årets "Horizon Summit", "& quot; Rom & quot; debuterade. För det andra, vid Taipei Computer Show i maj i år, introducerades Rom under tredje kvartalet i år. Det kan sägas att förutom priset är vissa grundläggande parametrar för Rom inte spännande. .

Process-, arkitektur- och kostnadsfördelar är betydande etiketter för "Rom". AMD fick inte bara den första lanseringen av 7nm globala X86-serverchip, utan ledde också Intel för första gången i processen.

7nm-processen ger många fördelar och uppnår betydande förbättringar av beräkningseffektiviteten, inklusive en 2x transistortäthet, 50% reduktion i effektförbrukning (under samma prestanda) och en 25% ökning av prestanda (under samma effektförbrukning). I serverchipsutrymmet är kärnkvantitet, prestanda och strömförbrukning de viktigaste indikatorerna.

Su Zhifeng sa att & quot; Rom & quot; är det mest kraftfulla chipet i det nuvarande X86-serverchipet, med mer än 80 skivprestanda, vilket kan minska de totala ägandekostnaderna (TCO) med 50% under olika arbetsbelastningar.

& Quot; Rom & quot; är baserad på den nya Zen 2-arkitekturen. Enligt den information som AMD släppt på COMPUTEX kan Zen 2-arkitekturen för konsumenter uppnå upp till 15% IPC-prestationsförbättring jämfört med den tidigare generationens arkitektur. Enligt AMD: s färdplan har designen av Zen3-arkitekturen slutförts och Zen4-arkitekturen ligger i designen.

Jämfört med den första generationen av AMD EPYC-serverchip & quot; Neapel "," & quot; Rom & quot; kan ge två gånger prestanda per plats, upp till 4 gånger prestanda för flytande punktprestanda. Enligt AMD har det aldrig skett någon så betydande ökning av historien för serverchips.

& Quot; Rom & quot; en enda CPU kan ha upp till 64 fysiska kärnor (128 logiska kärnor). Varje processor har åtta CPU-chip tillverkade i en 7nm-process, med åtta fysiska kärnor integrerade i varje Die. 64-kärnan är för närvarande det största antalet serverchips (Intels senaste Xeon-flaggskeppschip 9282 har endast 56 kärnor).

Det är underförstått att & quot; Rom & quot; antar det revolutionära & quot; Chiplet & quot; modulär design. Medan du har en dedicerad datorkärna Die finns det också en dedikerad I / O Die, som använder en mogen 14nm processteknik och ansvarar för ingångs- och utgångskontroll. Det är underförstått att I / O Die använder 14nm-process istället för 7nm på grund av det. Den innehåller ett stort antal analoga kretsar, som inte är uppenbara och kostsamma om 7nm-processen används. Och kärnkonstruktionen för sådana "8 + 1" modulariteten gör också staplingssvårigheten, kostnaden och avkastningsökningen.

Rom EPYC är också den första X86-serverklassen CPU som stöder PCI-E 4.0-teknik, fördubblar antalet bandbreddskanaler, vilket förbättrar acceleratorns prestanda kraftigt med det nya accelerationskortet Radeon Instinct MI60, som också stöder PCI-E 4.0 teknik, kan ge enastående Accelerate-prestanda. Oavsett om det är den befintliga generationen av "Neapel", eller den andra generationen av "Rom", och nästa generation av "Milan", EPYC (霄 龙) kommer att förbli plattformkompatibla, kan användare uppgradera sömlöst.

Prestanda Kostnad Hammer Intel?

Den andra generationen av Xiaolong-processor "7002" serien, totalt 19 modeller, inklusive 14 dubbelkanaliga, fem enkanalsmodeller, varav tvåvägs flaggskeppsmodellen är Xiaolong 7742, 64 kärnor 128 tråd, 256 MB tre nivåers cache, referensfrekvens 2,25 GHz, acceleration upp till 3,4 GHz, standardförbrukning för termisk design 225W, upp till 240W, pris 6950 $.

Som de enda två större spelarna i serverchipet har AMD och Intel alltid existerat.

I & quot; Nästa horisont & quot; toppmötet i november förra året, AMD visade en tidsjämförelse av att göra samma pixelbild med en 64-kärnars Rom EPYC och två topp-of-the-line Platinum Xeon 28-core Xeon Platinum 8180M chips. Resultaten visar att & quot; Rom & quot; tar mindre tid och uppnår en "enkel pass och dubbelväg" i prestanda.

Vid Taipei Computer Show 2019 i maj i år jämför AMD än en gång & quot; Rom & quot; med Intels Xeon-serie 8280-chip. I NAMD-testet (Molecular Dynamics High Performance Computing Application) visar resultaten att Intel 28 core Xeon Processorns 8280-prestanda är 9,68 ns / dag, medan prestandan för "Rom" processor är så hög som 19.60 ns / dag, vilket har fördubblat prestandan hos den förra.

Vid dagens möte använde AMD också andra generationens Xiaolong-flaggskepp 7742 och Intel Xeon-flaggskeppet 8280 för att visa jämförelse av molekylär dynamiksimulering. Resultaten visar att förstnämnda har 1,6 gånger prestandaförbättring.

Mer direkt, AMD & quot; grovt & quot; direkt flyttade ur prisjämförelsen, jämfört med 28-kärnans Intel Xeon 7742, AMD: s andra generationens EPYC under förutsättningen att dubbelt så hög prestanda är kostnaden bara hälften av den andra parten.

Återskapa moderna datacenterstandarder

På presskonferensen sa Su Zifeng att från lanseringen av den ursprungliga Snapdragon EPYC & quot; Neapel & quot; under 2017 till den nuvarande andra generationen "Rom" kommer AMD att öka minnet och I / O-gränssnittet genom att injicera fler kärnor i produkten. Andra sätt, vilket leder till betydande förändringar i ledande prestanda, lägre effekt och kostnad, definierar standarder för datacenter marknadscentrum. Andra generationens Snapdragon-chip "Rom" kommer att ge nästan två gånger prestandaförstärkningen till moderna datacentra och minska kostnaderna med hälften.

Den andra generationen AMD EPYC-processor är designad för moderna datacentrers arbetsbelastningar och ger ledande prestanda för ett brett spektrum av arbetsbelastningar för företag, moln och hög prestanda (HPC). För företagsdatacenter levererar andra generationens AMD EPYC-processor upp till 83% förbättring av Java-applikationsprestanda, upp till 43% SAP SD 2 Tier-prestanda och en världsrekord för Hadoop realtidsanalysprestanda.

För modern molnberäkning och virtualiserade arbetsmiljöer tillhandahåller andra generationens AMD EPYC-processor en världsregistrerad virtualiseringsprestanda som omdefinierar datacentrets ekonomi.

För högpresterande datoranläggning erbjuder andra generationens AMD EPYC-processor en oslagbar kombination av rekordbrytande flytpunktsprestanda, det högsta DRAM-minnet och I / O-bandbredd i sin klass för ultrastarka HPC-laster; 2x beräkningsvätskedynamik och upp till 72% bättre strukturell analysprestanda.

Ekosystemet fortsätter att växa. Google Twitter meddelar distributionen

Sedan lanseringen av den första generationen Zen-arkitektur av Snapdragon “Neapel” 2017 har AMD inte dolt sina ambitioner på detta område. Bortsett från behovet av produktprestanda är det också oskiljbart från den perfekta ekologin och mer. Stöd för flera partners.

Baserat på den första generationen EPYC-processorer har den andra generationens EPYC-processor ytterligare utökat AMD: s läger. Enligt Su Zifeng har den ekologiska konstruktionen inte försenats på grund av antagandet av nya tekniska processer utan har stärkts ytterligare.

Det är underförstått att AMD EPYC-ekosystemet har mer än 60 partners. Detta omfattande ekosystem av partners inkluderar originella designleverantörer som Gigabyte och QCT, och oberoende hårdvaruförsäljare (IHV) som Broadcom, Micron och Xilinx. Och fick stöd från Microsoft och flera Linux-operativsystemleverantörer. Linux-operativsystem som Canonical, RedHat och SUSE har samarbetat med AMD för att testa och validera andra generationens AMD EPYC-processor i datacenterapplikationer. Detta hjälpte andra generationens AMD EPYC-processor att ha mer än två gånger utvecklingsplattformen än den första generationens EPYC-processor.

På dagens konferens kom ett antal kunder och partners på scenen med AMD för att diskutera den nya AMD EPYC-processoren.

Bland dem tillkännagav Google att de har distribuerat andra generationens AMD EPYC-processor i den interna infrastrukturen produktionsdatacentermiljö, och kommer att stödja en ny allmänt dator baserad på den andra generationens AMD EPYC-processor på Google Cloud Engine i slutet av 2019 Twitter meddelade också att de kommer att distribuera en andra generationens AMD EPYC-processor på datacentrets infrastruktur senare i år, vilket minskar den totala ägandekostnaden (TCO) med 25%. Dessutom inkluderar den också Microsoft, HPE, Lenovo, Dell och andra leverantörer.

Marknaden förväntar sig att EPYC-serien är kostnadseffektiv. Särskilt efter den andra generationen av Xiaolong & quot; Rom & quot; noteras förväntas AMD ytterligare utöka sin marknadsandel inom serverfältet. Enligt Taiwan media Digitimes förväntas AMD vinna 10% av serverchipets marknadsandel nästa år.

Forrest Norrod, senior vice president och general manager för AMD: s datacenter och divisionen för inbäddade lösningar, sa i en intervju med Episodes på Taipei Computer Show 2019 att tillväxttakten efter lanseringen av Rom måste vara en mycket brant kurva eftersom många order ser en mycket stark efterfrågan på marknaden.

Nu ser vi stöd från ett brett utbud av ekosystem nyckeln till framgången för ECYC-serien.