Välj ditt land eller region.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

AMD: s andra generation EPYC kom in i Kina, hur etableras 7nm "Romerska imperiet"?

Sedan AMD återvände till dataprocessorns marknad 2017 har AMD aldrig dolt sin ambition att göra en skillnad på detta område. Oavsett om det är generationen av Y 龙 EPYC: s Neapel, eller den andra generationen av Rom, och framtiden för Milano och Genua, representerar det en kraftfull metafor för "imperium" och "föryngring".

AMD meddelade vid AMD Greater China Partner Summit i Peking för en vecka sedan att den meddelade att andra generationens Snapdragon EPYC-serverprocessor Rom officiellt har trätt in på den kinesiska marknaden. Det enorma marknadsutrymmet, den starka efterfrågan på marknaden, industrins önskan och förväntan på 7nm kommer utan tvekan att ge AMD fler möjligheter. Men när allt kommer omkring, "Rom är inte byggt på en dag", AMD avser att återvända till sin tidigare härlighet, kontinuerliga produkt iteration, återfå kundernas förtroende och marknad rykte, samt ett komplett ekosystem, etc., allt måste utformas noggrant i tiden, medan AMD fortfarande måste möta en kontring mot Intel, eventuellt från en konkurrent.

Men åtminstone från nuvarande synvinkel har AMD i datacenterbranschen en klar idé, hårt spel och implementering är på plats. Under "fönsterperioden", beroende på de olika urorna för avancerad processvelsignelse, börjar AMD bygga ett 7nm "romerskt imperium". .

Kungen av kostnadseffektivitet fortsätter att få förtroende

AMD är ganska "distraherad" på Rom. Det var den första publiciteten vid partnermötet som hölls i Peking förra året. Det presenterades officiellt vid Taipei Computer Show i maj i år och släpptes sedan i San Francisco i augusti i år. X86-serverchip för 7nm-processen förväntas starkt av AMD. Vid tidpunkten för AMD: s 50-årsjubileum 2019 var Romas utseende ganska en gåva.

Ur prestationssynpunkt har Rom ett antal vägledande data, mycket kapabla att spela. Världens första serverklass-CPU som stöder PCI-E 4.0-teknik, med upp till 64 kärnor i branschen. Den nya Zen2-arkitekturen ger en 15% total prestandaförbättring jämfört med föregående generation, med dubbelt så hög prestanda och 4x flyttalsprestanda för den tidigare generationen i Neapel, liksom innovativa förpackningar och säkerhetsfunktioner för små chipsystemnivå. Som det kraftfullaste chipet i det nuvarande X86-serverchipet har Rom mer än 100 skivprestanda.

Samtidigt reducerar 7nm-processen ytterligare energiförbrukning och kostnad, vilket gör Rom till en mycket stark pris / prestationsfördel jämfört med Intels produkter. Oavsett om det är AMD: s demonstration av ett enda 64-kärnigt Rom kontra Intel dual 28-kärnars 56-trådars Xeon Platium 8180M, eller ett stort antal testresultat från tredje part, kan Rom vinna.

Dessutom kan Rom sänka den totala ägandekostnaden (TCO) med upp till 50% under en mängd olika arbetsbelastningar, och Romas pris kan nå hälften av Intels produkter när det gäller pris.

I IC-design är arkitektur och process viktiga indikatorer som avgör produktens prestanda. Med dessa fördelar fick AMD en fjärdedel av serverns CPU-marknadsandel 2003–2006, och sedan erbjöd Intel "Tick-Tock" "Strategin har återfått den förlorade marknaden.

Under de senaste tio åren har AMD aldrig haft en så konkurrenskraftig produkt inom server-CPU-fältet. Nu har initiativet återvänt till AMD. På AMD har AMD uppnått Intels ledande position inom processteknik för första gången på tio år. Jag har alltid valt att spela på 7nm och lyckas, och Intels försening i processen har också gett AMD ett utmärkt tillfälle för utveckling.

Den snabba utvecklingen av halvledarindustrin har lett till företagets strategi är oerhört viktigt och kan inte gå förlorad. Efter att AMD tillkännagav sin återgång till datacenterverksamhet och X86-arkitektur 2017 har den formulerat sin första femårsplan. Genom den kontinuerliga utvecklingen av produktserien hoppas den kunna fullborda det tredubbla hoppet av ”enter, catch up and overpass”.

Idag har 14nm "Zen" -arkitekturen i den första generationen av Neapel, 7nm "Zen2" -arkitektur i andra generationen av Rom lyckats, enligt AMD har den nuvarande 7nm + "Zen3" -arkitekturen i de tre generationerna i Milano Fyra generationer av Genoa har planerats planerat i planen.

En tydlig färdplanutveckling, stabila produkt iterationer och starkt utförande är nyckeln till att säkerställa AMD: s framgång. Enligt det samlade mikronätverket har AMD under de senaste tre åren avancerat dessa planer som schemalagd, och tidsfelet kommer inte att överstiga en fjärdedel.

Det som är prisvärt är att, till skillnad från Intels 10-åriga server CPU-prestanda, har "klämma tandkräm" utvecklats något. EPYC-serien 霄 has har uppnått en betydande prestandaförbättring för varje generation av produkter, vilket är mycket lämpligt för den nuvarande höga datorkraften. Den nödvändiga marknads- och branschstatusen.

Detta är också den andra viktiga principen för AMD: s VD Su Zifengs fokus på den ultimata prestandaprodukten, nämligen effektivt och kraftfullt utförande. Genom kontinuerlig utveckling lanseras motsvarande produkter vid processprocessnoderna som schemalagda och åtagandena upprepas. Baserat på att säkerställa prestanda, garanteras produktens färdplan stabilt och i tid.

På det här sättet hoppas AMD kunna få störande förändringar i datacentret, och ännu viktigare, att ge kunderna en långsiktig stabil väg, vilket ger marknaden förtroende och förtroende för AMD-produkter och kontinuerligt få kunder.

Utvecklingen av de två generationerna av produkter har fått AMD att se hopp om återhämtning på marknaden. Enligt forskningsföretaget Mercury Research ökade AMD: s marknadsandel för serverchips till 3,2% under det fjärde kvartalet 2018. Enligt DigiTimes har AMD för närvarande en marknadsandel på cirka 5%. Efter frigörandet av Rom visar den allmänna marknadsförväntningen att AMD: s marknadsandel på serverchips kommer att uppgå till 10% i slutet av 2019. Jämfört med mindre än 1% när han återvände till datacenterföretaget för två år sedan har det redan tagit 10 gånger marknadsandel.

Återuppfatta datacentret för att avvisa "sköldpaddatillväxt"

Ökningen och uppsvinget av tillväxtindustrier som molnbearbetning (särskilt inom området för datoranvändning), big data, artificiell intelligens och 5G har ställt nya krav på hastigheten och mängden databehandling, vilket ger nya möjligheter för datacenterindustrin . Moderna datacenter står nu inför allt fler utmaningar, som strävan efter datorkraft, sänka totala ägandekostnader, öka storlek, säkerhet och integritet.

Så moderna datacentertjänster kräver ledande arkitektur, prestanda, skalbarhet och säkerhet med mer kraftfulla processorer. Men enligt Zhou Junjie, försäljningsdirektör för AMD China Commercial Division, under de senaste åren har prestandan för vanliga tvåvägsservrar ökat med endast 15% per generation och priset har ökat med 15%. Detta är nästan samma som "sköldpaddatillväxt". Han tror att AMD sätter om den nya serverns CPU-standard och prestandaförbättringar mäts genom fördubbling.

Kort sagt, AMD hoppas kunna omdefiniera standarderna för moderna datacentra eller att främja omvandlingen av moderna datacentra. AMD anser att en hållbar CPU, ny GPU-arkitektur, en ny chip- och systemintegrationslösning och ett öppet ekosystem kommer att driva denna omvandling.

Därför kan denna idé ses både i designen av Neapel och i parameterspecifikationen för Rom. Såsom den kontinuerliga utvecklingen av "Zen" -arkitekturen, den innovativa "chiplet" -chipletkonstruktionen, 2x prestandaförbättring och upp till 50% TCO-reduktion.

Detta överensstämmer med temperamentet i AMD: s subversiva, och det är naturligtvis i sin egen marknadsposition, de val som måste göras av Xiaobo, och naturligtvis baserat på dess tekniska innovation och djupa ansamling.

Inom datacenterbranschen är Snapdragon EPYC huvudsakligen inriktad på tre stora applikationsscenarier: molntjänster, företagsnivå och dator med hög prestanda.

Den primära motivationen för molntjänsteleverantörer och företagskunder är att minska anskaffningskostnaderna, samtidigt som de söker efter alternativ från Intel. För det högpresterande datorfältet finns det en oändlig strävan efter datorkraft, och AMD kan väl möta denna efterfrågan. För närvarande har AMD samarbetat med mainstream-tillverkare inom nästan alla dessa områden.

Inom molntjänster kan du se att Microsoft, Google, Amazon, Tencent, Baidu, Twitter etc. redan har lanserat relaterade produkter baserade på Rom eller arbetar tillsammans, och många av dessa leverantörer är också Intel-kunder.

Molntjänstleverantörer är de områden som AMD förlitar sig starkt på. Den övergripande servermarknaden är molnet och datacentret. Med implementeringen av 5G och Internet of Things kommer fler krav på datacentret att driva molntjänsters främsta tillväxt.

Tencent Cloud har redan nått ett djupgående samarbete med AMD. Det är en mycket bra start. Som den första molntillverkaren i landet som når en miljon servrar och kärnverksamheten under de kommande två åren kommer molntillverkare att ge AMD-tillväxt. chans. För närvarande har Tencent Cloud lanserat en ny generation av molnserversinstans SA2 baserad på Rom-processorn. Den totala prestanda har ökat med mer än 35% jämfört med föregående generation, och priset har sänkts med 30%.

På företagsnivå är det mer känsligt för kostnader och rymd. Med online-detaljhandel som applikationsfall, baserat på Romas flaggskeppsprodukt 7742, har pris / prestanda-förhållandet ökat med fyra gånger. Den ursprungliga Java-applikationen för företag kräver 60 2-vägservrar. Kräver 33 servrar, minskar kostnaderna med 44%, minskar antalet med 45% och förbättrar prestanda med 83%.

När det gäller högpresterande datoranvändning, inklusive den franska IT-jätten Atos, Finska IT-vetenskapscentret (CSC) och den franska nationella högpresterande datororganisationen GENCI, arbetar alla med Rom-baserat samarbete och sätter också ett antal resultatrekord i fält av högpresterande datoranläggningar. AMD arbetar också med Oak Ridge Labs i USA. Den planerar att distribuera världens starkaste superdator 2021. Målberäkningskraften kommer att överstiga 1,5 exaflop, vilket är den nuvarande globala superberäkningen först till 100: e datorkraft. Summa.

Kinas marknad "rätt medicin" för att förbättra erkännandet

I dag, från kommunikation, Internet, konstgjord intelligens till smart tillverkning, big data och delad ekonomi, har den digitala ekonomin blivit världens viktigaste industriella bas, affärsmodell och ny ekonomisk form.

Kinas digitala ekonomi befinner sig också i en period av snabb tillväxt. Kina behåller fortfarande statusen som världens näst största digitala ekonomi (den första i USA). Enligt siffror som släppts av Shanghai Academy of Social Sciences har Kinas digitala ekonomi vuxit i samma takt tre år i rad. Först är det 21,5% 2016, 20,3% 2017 och 17,6% 2018. År 2019 förväntas det öka med 15% (6% i USA).

Den kinesiska marknaden har blivit en av AMD: s prioriterade affärsstrategier för datacenter, med stark marknadsefterfrågan och brett marknadsutrymme. Till exempel, inom området för högpresterande datoranläggningar, förväntar sig organisationen att global skala når 74 miljarder dollar 2021, varav 25% är på den kinesiska marknaden.

Enligt Scott Aylor, AMD: s globala vice president och general manager för serververksamhet, är törsten efter datorkraft och kostnader en vanlig utmaning inom det globala datacenterfältet. När det gäller prestanda, innovationshastighet och kostnadsprestanda kommer kinesiska kunder att spegla mer framträdande.

”Kina är den mest aktiva marknaden för innovation. Kina har varit i framkant i världen när det gäller mobilbetalningar och 5G. Nya applikationer dyker ständigt upp och ny konkurrens kommer att utlösas. AMD är en leverantör av grundläggande CPU: er. För närvarande uppfyllde lanseringen av produkten en mängd olika behov. "Scott Aylor berättade för reportern för mikronätet.

Liu Hongbing, vice ordförande för AMD: s globala vice ordförande och chef för affärsområdet Greater China, sa i en intervju att dagens kinesiska kunder blir mer "smarta", från tidigare bara oroade över hur många maskiner att köpa, till hur mycket effekt krävs per watt. Det är mer fokus på kostnads- och energibesparingar eftersom de måste växa snabbare och samtidigt minska energiförbrukningen. Så från 14nm till 7nm teknik ger AMD mer datorkraft med mindre strömförbrukning, vilket allt är att tillgodose behoven i kinesisk utveckling av social teknik mycket snabbt och bättre.

Så hur säljer du dina produkter bättre? Enligt John Taylor, AMD: s globala vice president och marknadschef, är det första att främja branschens uppmärksamhet genom att främja och främja EPYC: s prestanda och andra fördelar. Den andra är att utbilda professionell säljpersonal för att bli mer direkt involverad. Köparen av beslutsfattaren är dockad. Det tredje är att stärka kapaciteten för digital marknadsföring för att bättre nå ut till beslutsfattarna i företaget för att ta IT-professionella beslut och molnmigrering, så att de kan förstå att AMD nu kan ge fler val genom EPYC-produkter. Med hjälp av detta som en startpunkt, i kombination med framgångsrika ärenden, kommer vi att introducera dessa beslutsfattare till EPYC: s mer överlägsenhet och låta dem gradvis acceptera det.

Vid årets Greater China Partner Summit tillkännagav Tencent Cloud, Dell Technology Group, Xinhua III, Lenovo, VMware och andra industrikedjepartners de senaste produkterna och lösningarna baserade på andra generationens AMD EPYC-processor, som officiellt har landat i Stora Kina. Distriktsmarknad. Scott Aylor sa att marknadsacceptansen för den andra generationen Opteron-servrar är mycket bra, oavsett om det är i molnet eller OEM-kanalpartners.

I slutet av augusti släppte Lenovo officiellt två serverprodukter utrustade med processorer i EPYC 7002-serien, SR655 och SR635. Enligt Lenovos testresultat kan de nya produkterna hjälpa kunder att sänka kostnaderna för hårdvarudrift med 46%, medan mjukvarukostnaderna kan sänkas med 72%. .

"Resultatet av jämförelsen baseras på en plattform för virtuell maskin 320 för 320. Uppgifterna från Lenovo visar att antalet traditionella tvåvägsservrar och den nya servern är 5 till 9 och antalet CPU: er är 5. Paret har 18 par. Licensen har reducerats från 18 till 10, vilket ursprungligen kostade $ 400 000, och nu bara behöver $ 180 000, "säger Huang Shan, chef för produktledning vid Lenovo Group DCG Kina.

En servertillverkare berättade för Ji Wei. Kunden är mycket intresserad av andra generationens Opteron-server, och dess multikärnarkitektur är mycket lämplig för mainstream-applikationer som virtualisering och HPC (High Performance Computing), och AMD-plattformen är också uppenbar när det gäller pris. Fördelarna. Många kinesiska kunder testar AMD-plattformen och resultaten är mycket positiva.

”Särskilt för internetkunder är den största utmaningen att bygga ett datacenter som inte kan hålla jämna steg med serverns hastighet. När datorkraften är hög, finns det ingen plats att köpa den, så den måste stöds. Efter att prestanda för den enskilda maskinen har förbättrats åtnjuter kunden mer. Fler resurser, inget behov av att köpa mer mark, el, underhållskostnader etc. minskas också på motsvarande sätt, vilket är avgörande för användare att hantera den snabba utvecklingen av applikationer i framtiden, "säger källan.

Att bygga en verklig utmaning med 7nm industriell ekologi nästa år

Efter att ha löst prestanda, kostnader och kontinuerlig utveckling gjorde AMD goda framsteg efter att ha återvänt till servermarknaden. Men måste fortfarande möta två viktiga frågor.

Den första är ekologi, som också är den mest bekymrade frågan om omvärlden.

"AMD har tappat en röst på datacentermarknaden under ett decennium, och Intel har byggt ett komplett ekosystem. Idag är 95% av X86-ekosystemet Intel, vid denna punkt AMD