Välj ditt land eller region.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

AMD hoppas kunna ta över mer än 10% av serverns marknadsandel. Överväg att förvärva andra företag.

Efter utgivningen av andra generationens EPYC Opteron-processor accepterade AMDCEO Su Zifeng också mediaintervjuer. Hon avslöjade att AMD kommer att utnyttja mer marknadsandel för X86-servrar i framtiden, och den genomsnittliga andelen kommer att öka till mer än 10% i slutet av 2020. Su Zifeng sa att AMD: s andel av X86-serverprocessormarknaden var cirka 5-6 % i slutet av förra året. I slutet av 2020 kommer denna andel att öka till 10%, men Su Zifeng sa att detta inte kommer att vara AMD: s mål. De kommer att sträva efter mer, vilket kommer att vara framtidens fokus.

På X86-servermarknaden brukade Intel en absolut marknadsandel. Den högsta statistiken är 99%. Innan denna del av verksamheten bidrog med minst 20 miljarder dollar i intäkter varje år, AMD tog 1% är 200 miljoner dollar i intäkter, tog 10% innebär en intäktsökning på 2 miljarder dollar och AMD: s totala intäkter förra året var bara 6,5 ​​miljarder dollar .

Eftersom denna marknad är så viktig kommer Intel verkligen inte att slappna av. När den före detta VD Ke Zaiqi fortfarande var i tjänst nämnde han en sak och hävdade att Intels servermarknadsandel kommer att utmanas av AMD, men AMD kan bara stjäla 20 som mest. Med en procentandel kan Intel fortfarande besätta 80% av aktien - naturligtvis är detta bara Intels position, och hur mycket AMD kan rycka är inte vad de kan bestämma.

För AMD är detta 10% -mål också i genomsnitt, sade Su Zifeng att de kan få en högre andel inom specifika områden, såsom högpresterande datoranläggning, molnberäkning och andra viktiga marknader, AMD: s EPYC andra generationens bearbetning singelfack kan ge 64 kärnor och 128 trådar, medan Intel enskanal fortfarande är 28 kärnor och 56 trådar. Prestanda är långt efter.

Med förbättringen av AMD: s resultat bör AMD också överväga att utöka företagets skala, varav ett är att förvärva andra företag, men Su Zifeng nämnde inte deras specifika planer.

När det gäller förvärv verkar AMD: s senaste stora förvärv ha förvärvat servertillverkaren Seamicro för många år sedan. Det verkar som om det inte har förvärvats under de senaste fyra eller fem åren, och den gamla rivalen Intel har spenderat minst 30 miljarder dollar för att förvärva två stora Altera och Mobileye. Företaget NVIDIA använde också i år 7 miljarder dollar för att förvärva serverchiptillverkaren Mellanox.

Slutligen ryktade AMDCEO Su Zifeng ännu en gång om att hon var tvungen att lämna företaget och sa att det bara var fyra eller fem år innan VD för AMD, bara precis började, det finns fortfarande mycket att göra i framtiden.